Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Language:

Kontakt & Informacije

Villa VRBAT

Vukovarska 17

21 218 Seget Vranjica

Tel. +385 21 894 106

GSM +385 91 500 0907

info@villavrbat.com

           Trogir

... "Kreneš li ikada put juga lijepog,
stani pred Trogirom,
usidri lađu pod zidinama grada"…
Poema "HRVATSKI KRALJEVI"

Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru


Trogir – s 2800 godina povijesti je "riznica umjetnosti" ili "grad muzej",te već od prvih pojava suvremenog turizma na hrvatskoj obali tijekom 19.st., predstavlja jedan od zanimljivijih punktova koji uvijek daje svijetu prekrasnu sliku mirnoće koju je prepoznao i UNESCO 1997. god.
Trogir su osnovali Grčki kolonisti s otoka Visa u 3 stoljeću prije Krista. Na tim antičkim temeljima leži povijesna jezgra Trogira, koji je najbolje oćuvani romaničko-gotički grad na Jadranu i u istočnoj Europi. U Trogirsku srednjovjekovnu jezgru, okruženu zidinama, ukomponirane su saćuvane kule i zvonici i nizovi kuća i palača iz romaničkog, gotičkog, renesansnog i baroknog razdoblja. Najveća gradevina u Trogiru je katedrala sv, Lovre. Glavni zapadni portal je vrhunsko djelo majstora Radovana, najistaknutije djelo u umjetnosti Dalmacije.


Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru Trogir, Hrvatska - privatni smještaj u Trogiru


Navečer prošetajte uskim ulicama i trgovima tijekom Trogirskog Ljetnog Festivala i uživajte u folklornim plesovima KUD-a Kvadrilje iz Trogira i mnogim folklornim gostima, klasičnim koncertima u katedrali ili jazz večerima na Radovanovom trgu.
Osjetit ćete hladnoću čvrstih zidina i kula, bujnu ljepotu katedrale, mističnost ulica i volata, harmoniju boja i formi u slikarstvu, bogatstvo minijatura i reljefa.U tišini muzeja, riznica umjetničkih zbirki i starih knjižnica, među spomenicima u kamenu, pratimo kontinuirani život i čovjekovu kreativnost u klimi gdje se sunce i more sjedinjuju.
Posjetite Trogir i osjetite bujnu ljepotu kamenih spomenika, mističnost ulica i volata, hladnoču čvrstih zidina i kula, harmoniju boja i formi u slikarstvu i reljefima.

Trogir na Wikipediji / Trogir na TripAdvisoru

PonudaFotto galerijaLokacijaCijene i rezervacijeAbout Trogir©2010 Villa Vrbat
Online booking Više opcija